Τρίτη, 28 Αυγούστου 2007

Κρουαζέρια στη Βαλτική Θάλασσα..

Ελσίνκι: Το Ελσίνκι είναι πολύ ωραίο.Ανοιχτό,πράσινο..και κρύο..Ο Αύγουστος εδώ είναι σαν την άνοιξη στην Ελλάδα.Ευτυχώς όταν πήγα είχε ήλιο. Στο λιμάνι είχε ακόμα χιόνι,φαντάσου!!

Τσιγάρα(Μarlboro):4,30 ευρώ.(Και δεν είναι καν η μάρκα μου!)

Φωτογραφία από το καραβάκι στο λιμάνι.


Η "Λαική Αγορά" στο λιμάνι με φρούτα,ψάρια,γούνες,κοσμήματα από κόκκαλα τάρανδου και άλλα..Ευτυχώς είχε πολύ καλό καιρό..Φωτογραφία από το καραβάκι..Τώρα αυτό το συγκεριμένο δε θυμάμαι τι είναι..Σπίτι,εκκλησιά?? Κάτι θα 'ναι.. Κατα μήκος επίσης της θάλασσας βρίσκονται κατά δεκάδες οι σάουνες.Καίγεσαι μέσα και μετά ρίχνεις και μια βουτιά.. Σε παγωμένα νερά εννοείται!Αγ.Πετρούπολη:Δε μου άρεσε καθόλου. Μίζερη,άδεια,στενάχωρη, ένα τίποτα..Μπλιαχ. Και να φανταστείς αυτή είναι η βιτρίνα της Ρωσσίας.Δε θέλω να ξέρω πως είναι στις άλλες πόλεις..Το μόνο ωραίο εδώ ήταν τα κανάλια...Επίσης απαγορευόταν να κατέβεις μόνος σου από το πλοίο.Έπρεπε υποχρεωτικά να είσαι με γκρουπ.
Ορθόδοξη εκκλησία σε μπαρόκ στυλ..Λιτή και απέριττη, καθόλου φορτωμένη, φτιαγμένη από φτηνά και καθόλου δυσεύρετα υλικά.. Είναι αυτό που λέμε "Έεεεχει ο Θεός...".

Τάλιν:Πολύ όμορφη πόλη.Έχει ό,τι μ'αρέσει.Πράσινο,πέτρα και σοκάκια. Τουλάχιστον στην παλιά πόλη. Ευχάριστη,ηλιόλουστη και πράσινη.Απλή.

Θέα από το πλοίο..

Τουλάχιστον έχουν αυτογνωσία....


Όποια πέτρα και αν σηκώσεις...


Καταπληκτικά δρομάκια...Αααχ..

Φωτογραφία από το ανοιχτό μουσείο, το οποίο σαν μουσείο δεν έλεγε και τίποτα αλλά η φύση εκεί ήταν καταπληκτική..


Στοκχόλμη:Λοιπόν αυτήν την πόλη την ερωτεύτηκα..Μπορω να πω οτί έρχεται δεύτερη για μένα μετά την Βαρκελώνη..Είναι πανέμορφη,καθαρή και ζωντανή. Οι άλλες πόλεις αν και ωραίες ήταν ξενέρωτες. Η Στοκχόλμη έχει παλμό. Απλά τέλεια..

Τσιγάρα(Marlboro):6 ευρώ(!!!!!!!!!!)

Θέα από το πλοίο.

Στενάκι στην παλιά πόλη.Απλα υπέροχα....

.................................................................................
Κοπεγχάγη:Λίγο πολύ αδιάφορη. Αν και πολύ όμορφη με χάλασε η ζωή εκεί. Πολλοί αλκοολικοί και πολλή βρωμιά.Γενικά όταν περπατούσα στο δρόμο δε μου έβγαζε ωραίο συναίσθημα..Με χαλούσε που πόλη και άνθρωποι δε συμβάδιζαν. Ίσως φταίει και η κούραση που δεν την απόλαυσα τόσο ή που δε μου άφησε ωραίο φίλινγκ. Δεν ξέρω..


Τσιγάρα(Marlboro): 4,50 ευρώ

Ωστέ ετσι λοιπόν είναι ο καθαρός ουρανός..Ε βέβαια όταν όλοι χρησιμοποιούν ποδήλατα...Από τη γέφυρα στο κανάλι..


Απαγορεύεται το αερόμπικ??Σε μια πλατεία..


Θέα από το πλοίο.Η περίφημη γοργόνα..

Αυτά από τη Βαλτική θάλασσα...

Δεν υπάρχουν σχόλια: